Vrijblijvende offerte aanvragen.

Online een offerte aanvragen is momenteel niet mogelijk. Voor extra informatie neem contact met ons op via 0597-333133

Bent u klant en heeft u buiten kantooruren een dringende storing? Onze servicedienst is 24/7 bereikbaar.

Airconditioning plaatsen?

In de frisse lucht

Nederland heeft airconditioning ontdekt. Op het werk, in winkels, restaurants, hotels, auto's ... ja, zelfs thuis kunnen we er al niet meer zonder. Wie eenmaal aan de geneugten van airco is gewend, wil nooit meer zonder - zelfs niet in de winter.
Met airco, voluit airconditioning, kunt u altijd en overal het klimaat realiseren waarin u zich het prettigst voelt. Met de juiste temperatuur en een comfortabele luchtvochtigheid. Airconditioning is dus meer dan alleen het koelen van uw werk- en/of leefruimte.

Een aangenaam binnenklimaat

Mensen voelen zich prettig bij een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad en leveren daarbij de beste prestaties. Dankzij airconditioning worden deze twee variabelen beheersbaar. Een constante, gewenste temperatuur maakt het verblijf in een ruimte aangenaam. Belangrijker nog is het vochtigheidsgehalte. Ons lichaam staat warmte af door uitstoot van vocht. Als de omringende lucht verzadigd is, krijgt ons lichaam problemen met de warmteafgifte, waardoor een benauwd gevoel ontstaat. airconditioning zorgt niet alleen voor verkoeling tijdens warme dagen maar ontvochtigt tevens de lucht waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat.

Verwarmen

Bepaalde airconditioning systemen bieden u ook de mogelijkheid om een ruimte te verwarmen, we spreken dan over een warmtepomp. Deze installatie geeft u het hele jaar door het gewenste comfort. Met een warmtepomp beschikt u over een systeem waarmee u kunt ventileren, zuiveren, ontvochtigen, koelen en (bij)verwarmen. Dat bespaart energie en ruimte!

Airco met een warmtepomp

Airconditioners worden hoofdzakelijk verkocht om te koelen.
Airconditioners met warmtepomp zijn uiterlijk identiek aan de conventionele modellen, maar kunnen naast koeling ook in verwarming voorzien.
Een warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en waardeert deze op tot een nuttig te gebruiken niveau. Aangezien de warmte, in plaats van op te wekken, verplaatst wordt, is dit een zeer energie-efficiënte wijze van verwarmen en zijn hoge rendementen haalbaar.
Dat 'op-pompen' van warmte vraagt echter ook energie. Maar terwijl gebruikelijke verwarmingssystemen hun energie volledig uit brandstof halen, onttrekt de warmtepomp haar energie voor het grootste deel (70 à 80%) uit de omgeving. Zo kan een warmtepompinstallatie minder energie verbruiken dan een klassiek verwarmingssysteem.
Hierdoor is ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp beduidend lager dan die van een klassiek verwarmingssysteem.
Een warmtepomp is in feite een omgekeerde airconditioner. Met name in het voor- en najaar is een warmtepomp ideaal omdat alleen de ruimten die in gebruik zijn op energie-efficiënte wijze worden verwarmd.

Wanneer u de aanschaf van airconditioning/ warmtepomp overweegt, komen we bij u thuis om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Daarbij letten we vooral op het gebruik van de verschillende ruimtes. In de computerkamer is bijvoorbeeld een andere koeling nodig dan in de woonkamer. Ook bekijken we of de elektrische aansluitingen toereikend zijn, hoe de condens afgevoerd kan worden en hoe we eventuele geluidsoverlast kunnen voorkomen. Uiteindelijk leggen we de gehele installatie voor u aan. Bos uit Beerta is STEK erkend!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Nu aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Nu aanvragen

Onze certificaten