Vrijblijvende offerte aanvragen.

Online een offerte aanvragen is momenteel niet mogelijk. Voor extra informatie neem contact met ons op via 0597-333133

Terug naar Nieuws

ABB introduceert nieuwe frequentie-omvormer

ABB introduceert nieuwe frequentie-omvormer

ABB is wereldmarktleider op het gebied van motoren en frequentie-omvormers. Dit is vooral te danken aan de betrouwbare techniek en de goede leveringsperformance. Vooral in de grotere vermogens heeft ABB z'n sporen verdiend. Met onder andere het unieke besturingssysteem Direct Torque Control (DTC), een ongeëvenaard besturingssysteem dat de meest complexe applicaties kan aansturen.

Bijna 10 jaar geleden heeft ABB frequentie-omvormers ontwikkeld die voor de lagere vermogens geschikt zijn. ABB heeft een leveringsprogramma vanaf 0,12 kW. Tot op heden zijn deze omvormers menugestuurd, en kunnen via een display of een PC worden geprogrammeerd. De uitgebreide I/O zorgt ervoor dat de meeste applicaties probleemloos kunnen worden aangestuurd.

Naast het huidige programma heeft ABB nu een compacte frequentie-omvormer ontwikkeld die eenvoudig is te bedraden, in te stellen en in bedrijf te nemen.

"What you see is what you get"

De meegeleverde manual bestaat uit 1 A4-tje, maar eigenlijk heeft u die niet eens nodig. De frequentie-omvormer is voorzien van 8 dipswitches en 3 ingebouwde potmeters. Hiermee kunt u de benodigde instellingen realiseren. De functionaliteit van de I/O is vastgelegd. Het instellen van de frequentie-omvormer vergt slechts 5 minuten, en in 1 oogopslag zijn de instellingen af te lezen. Kortom: de frequentie-omvormer spreekt voor zich.

Standaard compleet

De ACS 50 is leverbaar in vijf vermogens in de reeks van 0,18 t/m 2,2 kW. De voedingsspanning is 1 fase, 100/120Volt of 200/240 Volt, 48-63 Hz. De ACS 50 heeft een robuuste IP20-behuizing. De schakelfrequentie is standaard 5 kHz en is instelbaar tot 16 kHz, met automatische schakelfrequentie-reductie. De ACS 50 is slechts 45 mm breed, en voorzien van DIN-rail-montage-clip. De ACS 50 is standaard voorzien van een geïntegreerd EMC-filter en voldoet daarmee aan de 1st en 2nd environment-eisen volgens EN 61800-3.

Applicaties

De ACS 50 is geschikt voor bestaande frequentie-omvormer-toepassingen. Daarnaast kan hij magneetschakelaars, softstarters, Triac-regelingen en step-transformers vervangen. Door de gunstige prijs is de ACS 50 toe te passen in applicaties waar het voorheen niet haalbaar was om frequentie-omvormers toe te passen.
Indien nodig kan de ACS 50 op maat worden geproduceerd en geleverd, waardoor machinebouwers de frequentie-omvormer kunnen inbouwen in hun machines.

Project voltooid ✅ De laatste puntjes worden afgewerkt en dan kan de mondzorg praktijk 🦷 in Paterswolde maandag open. Prachtige klus🛠
 
Vanmorgen heeft onze collega Jos zijn nieuwe bus opgehaald. 🚗 Bedankt voor de super snelle service AutoHuiz BV Winschoten✅👍🏻 Veel veilige kilometers Jos!