Vrijblijvende offerte aanvragen.

Online een offerte aanvragen is momenteel niet mogelijk. Voor extra informatie neem contact met ons op via 0597-333133

Bent u klant en heeft u buiten kantooruren een dringende storing? Onze servicedienst is 24/7 bereikbaar.

Sanitair installeren? Een nieuwe badkamer?

Een waterdichte oplossing

Wilt u een tweede toilet, een bad of een compleet nieuwe badkamer? Bel dan eerst even met Bos uit Beerta. We leveren en installeren al uw nieuwe sanitair.

Graag komen we bij u thuis om vrijblijvend te bespreken wat uw wensen zijn. We geven u gericht en eerlijk advies: wat kan niet, wat kan wel en welke aanpassingen in uw waterinstallatie zijn daarvoor nodig. Eventueel bezoeken we daarna samen de sanitairshowroom van een van onze leveranciers. Wij beschikken hiervoor over een uitgebreid netwerk. Dankzij ons onafhankelijke advies maakt u de juiste keuze uit de nieuwste modellen douches, ligbaden, kranen, designradiatoren, whirlpools - wat u maar wenst. We zorgen vervolgens voor een snelle aanleg en een probleemloze aansluiting op uw bestaande waterinstallatie. Desgewenst regelen we ook de bijkomende bouwkundige werkzaamheden.

WATERONTHARDERS, weg met die extra kosten ten gevolge van kalk en kalkaanslag

Kalk en kalkaanslag zijn dagelijks grote bronnen van schades en ergernissen bij bedrijven en particulieren, zoals dichtslippen van leidingen enz. Miljoenen aan reclamegelden worden uitgegeven ter promotie van ontkalkingmiddelen, vele miljoenen kilo's aan reinigingsproducten en zuren worden jaarlijks in het milieu geloosd enz. enz.
De oorzaak is hard water! De oplossing is waterontharding. Een wateronthardingstoestel op basis van ionisatie ( harsen & zouten ) verwijdert 100 % van alle calcium-magnesium uit het leidingwater. Weg met die extra kosten en schade ten gevolge van kalk en kalkaanslag.

Werking van de ontharder:

Een kunsthars haalt de ionen die het water hard maken, zoals calcium en magnesium,
uit het leidingwater. De ontharders brengen de hardheid terug naar 0, zodat u optimaal kan genieten van de voordelen van zacht water en nooit meer hinder ondervindt van kalkaanslag.
Waneer u als klant bijmenging wenst tot een bepaalde resthardheid van bijvoorbeeld 3 °dH, dan kan dit zonder probleem naar wens worden ingesteld.

Op maat:

Het waterverbruik is niet in ieder huishouden hetzelfde. Op basis van uw geschat verbruik per jaar en de hardheid van het leidingwater, leveren wij een behandeltank en zoutvat combinatie die bij uw situatie past. Tevens kan op eenvoudige wijze een by-pass worden aangelegd, zodat u bijvoorbeeld de tuin kan sproeien met gewoon leidingwater.

Hardheid van uw leidingwater:

In de bodem zit niet overal evenveel kalk. Hoe meer calcium en magnesium in de drinkwaterbronnen, hoe harder het water.
De hardheid wordt uitgedrukt in zogenaamde Duitse graden (°dH) en verschilt per gebied.
In Nederland ligt de gemiddelde waterhardheid tussen de 8-12 °dH. Bent u nieuwsgierig naar de hardheid van uw leidingwater? Wij komen graag bij u langs om de hardheid voor u te meten. Tevens kunnen wij u geheel vrijblijvend informeren over de voordelen van zacht water en de mogelijkheden in uw situatie.

zeer zacht kleiner dan 1
zacht 1 tot 3,5
vrij hard 3,5 tot 7
hard 7 tot 10
zeer hard hoger dan 10

Installatie en aansluiting van de ontharder:

Voor de installatie is slechts een beperkte ruimte nodig, bijvoorbeeld onder de vloer of in een hal of bijkeuken. Het is tevens mogelijk om de behandeltank boven het zoutvat te plaatsen. De ontharders worden aangesloten op de waterleiding, na de watermeter.
De aansluiting moet worden voorzien van een terugstroombeveiliging.
Voor het juist functioneren van de ontharder moet de waterleidingdruk tussen 1,5 en 7 bar liggen. Voor het spoelwater is een afvoer nodig zoals ook bij de wasmachine aanwezig is. Stroomaansluiting 230 V / 50 Hz. Het gemiddelde stroomverbruik is 3 Watt. Plaatsen en het in werking stellen van de apparatuur kan door Technisch bureau G.W. Bos BV voor u worden uitgevoerd.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Nu aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Nu aanvragen

Onze certificaten