Vrijblijvende offerte aanvragen.

Online een offerte aanvragen is momenteel niet mogelijk. Voor extra informatie neem contact met ons op via 0597-333133

Bent u klant en heeft u buiten kantooruren een dringende storing? Onze servicedienst is 24/7 bereikbaar.

Thermografie

Goed zicht op uw installatie

Elektrotechnische schakelingen en verbindingen kunnen doormiddel van thermografie perfect gecontroleerd worden op een te hoge belasting, slijtage en of verkeerde bevestigingen zoals loszitten van schroef en klemverbinding.
De gevolgen zijn duidelijk: storing of brand. Procesonderbrekingen en een verhoogd brandgevaar kunnen leiden tot ongewenste complicaties binnen het gehele bedrijfsproces.

Met de inzet van thermografie worden bijvoorbeeld overgangsweerstanden tijdig geconstateerd, waarna het mogelijk is adequaat te handelen binnen de geplande tijd, met ook hier als grootste voordeel kostenbesparing door planning en gericht onderhoud.

Wat is thermografie eigenlijk?

Alle objecten zenden infraroodstraling uit. Gebouwen, voertuigen en uiteraard ook verdeel-, meet- en regelkasten. Kortom, ieder voorwerp heeft een temperatuur die door middel van een infraroodcamera zichtbaar en meetbaar gemaakt kan worden. Belangrijk daarbij is uiteraard de nauwkeurigheid van de meting. Het jargonwoord emissiefactor staat voor de verhouding tussen de werkelijke temperatuur van een object en de temperatuur zoals deze gemeten wordt door een infrarood detector. Het meten van de juiste temperatuur wordt mogelijk gemaakt door ijking.

Thermografie is het contactloos meten en registreren van deze straling via het infrarood beeld, en is daarmee verworden tot een van de meest gebruikte inspectiemiddelen met toepassingen in de bouw, elektrotechnische installaties, werktuigbouwkundige installaties, maar ook daar, waar het gaat om onderzoek en ontwikkeling van componenten en objecten. Nu worden keuringen en inspecties binnen het bedrijfsleven doorgaans ervaren als een noodzakelijk kwaad; niets is echter minder waar! De thermografische inspectie heeft zich inmiddels bewezen als een van de meest kostenbesparende technieken waar het gaat om het oplossen van temperatuurtechnische problemen (in de breedste zin van het woord) en daar waar het toepassingen in de industrie en bouw betreft.

De thermografische inspectie kent namelijk een aantal duidelijke voordelen:

* Inspectie vindt plaats tijdens bedrijf, dus geen onnodig productieverlies
* De meting gebeurt contactloos en neemt weinig tijd in beslag
* Alles wordt op foto vastgelegd waardoor duidelijk bewijs ontstaat
* De onderzoekskosten zijn relatief laag

Het thermografisch detecteren van warmteverlies en/of koudebruggen via gevels of het dak van een gebouw, verkleint het risico op een drastische bouwkundige ingreep.
Thermografie lokaliseert immers precies waar het probleem zich voordoet.
De techniek wordt onder andere veelvuldig toegepast bij spouwmuur- en isolatiecontrole en bij de detectie van waterlekkage. Ook worden er steeds meer thermografische metingen uitgevoerd voorafgaand aan renovatieprojecten en opleveringsinspecties met als doel om projecten nauwkeurig te kunnen plannen en opleveren.

Daarnaast vormt de wens om energiekosten te besparen in toenemende mate een reden om een thermografische rapportage aan te vragen. Clienten van Technisch Bureau G.W.Bos bv zijn afkomstig uit de meest uiteenlopende branches. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Aannemers
  • Isolatiebedrijven
  • Verzekeringsmaatschappijen
  • Vastgoedbeheer
  • Opleveringsinspecties
  • Petrochemische industrie (opslagtanks)
  • Voedingsindustrie (koel en vrieshuizen)
  • Renovatiebedrijven

Vrijblijvende offerte aanvragen

Nu aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Nu aanvragen

Onze certificaten